Информационен център на Министерство на oтбраната

Стани военен лекар

unnamedОт 29 март до 7 април 2021 година ще продължи записването за предварителните изпити. Подробности за всички срокове и изпити можете да намерите на: https://www.mu-varna.bg/BG/bg-grajdani1, съобщават от ВМА.

Ако сте млади и мотивирани, издръжливи и всеотдайни, обичате предизвикателствата и не сте привърженици на „живот по течението” – професията военен лекар е за Вас.Ясни правила – ясни отговорности! Кандидатите се приемат, обучават и развиват на състезателни начала, а целта е една – изграждането на достойни медицински офицери! В рамките на обучението у военните лекари се формират качества и умения, които се ценят високо и в цивилния живот – организираност, точност, дисциплинираност, екипност, лидерство.

Повече за специалността „Военен лекар”, която се реализира на базата на тристранно спораумение между ВМА, Военноморско училище и МУ-Варна, можете да намерите на сайтовете на трите институции. От 29 март до 7 април 2021 година ще продължи записването за предварителните изпити.

•Подробности за всички срокове и изпити можете да намерите на:https://www.mu-varna.bg/BG/bg-grajdani1

•Повече за условията за кандидатстване можете да намерите на:http://www.naval-acad.bg/education/admission-bg/early-admission-cadets

•Освен безплатното обучение и в двата университета, на лице са и редица други предимства за бъдещите лекари под пагон, с които можете да се запознаете на:https://www.vma.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC.html

Добрата подготовка на завършилите тази дисциплина им дава възможност за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top