Информационен център на Министерство на oтбраната

Учебно – методически сбор на главния сержант на Военновъздушните сили

166709998_1826961340806758_9052194751879687965_nНа 25 март 2021 г. в Командването на ВВС бе дадено началото на учебно-методическия сбор (УМС) на главния сержант.
Съгласно указанията на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров, сборът се проведе в два последователни дни, като за главните сержанти, служещи в гарнизон София, беше присъствен, а останалите представители се включиха чрез видеоконферентен способ.
УМС беше открит от началника на Щаба на Военновъздушните сили полковник Евгени Генчев, който в обръщението си подчерта значението на главните сержанти за развитието на българските ВВС и тяхната роля като незаменими помощници на командирите в грижата за сержантите и войниците.
След това главният сержант на ВВС старшина Румен Петров изслуша докладите на главните сержанти на формирования относно изпълнението на задълженията им по Устава за войсковата служба (УВС) да познават социалните интереси и потребности на подчинените си сержанти войници и да работят за тяхното решаване. С-на Генади Миков – гл. серж. на формирование от състава на База за командване, управление и наблюдение (БКУН), сподели, че понякога възникват финансови затруднения и се стреми да предпазва „закъсалите“ от рисковани финансови действия. С-на Пламен Николов – гл. серж. от 1-ва Зенитно-ракетна база, привлече вниманието към ролята на главните сержанти за стриктното изпълнение на наредбите и заповедите относно превенцията на зависимости от алкохол и наркотични вещества. Главният сержант на БКУН с-на Биляна Александрова добави, че освен възможността да възникне зависимост към жени, трябва да се отчита и вероятността от зависимост към мъже, за да има равнопоставеност и да няма дискриминация. Беше обобщено, че трябва да се предпазват хората от предпоставки за развитие на каквито и да е зависимости, защото те водят до рискови поведения, несъвместими с воинския начин на живот.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top