Информационен център на Министерство на oтбраната

Военновъздушното училище в Долна Митрополия обновява сградния си фонд

Военновъздушното-училище-в-Долна-Митрополия-обновява-сградния-си-фонд

 Не само това. Част от ВВВУ се пренася в Плевен. Комисия разглежда постъпилите предложения по обявената     обществената поръчка за ремонт на предоставената от Община Плевен сграда на бивше основно училище в Плевен, за която получихме допълнително финансиране. В сградата ще има студентско общежитие и изнесени кабинети на различни катедри.

Untitled

При възстановяването си ВВВУ “Георги Бенковски“ наследи силно компроментиран сграден фонд, който създаде много проблеми, свързани с нормалното функциониране на учебната и административна дейност. Необходимостта от възстановителни и ремонтни дейности бе повече от наложителна, посочват от училището.
Екипът на създадения Сектор „Планиране, бюджет и обществени поръчки” успя да организира провеждане на обществени поръчки за ремонта на покривите на Корпус А, Корпус Б и Корпус „Казарма Курсанти“, като ремонтите бяха изпълнени до края на 2020 г. На всеки от покривите беше подменена хидроизолацията, улуци, водосточни тръби и беше изпълнена нова мълниезащита.  Ремонтите са извършени и обектите приети.

След организиране и провеждане на обществена поръчка започна и ремонтът на санитарните възли и ВиК мрежата в Корпус „Казарма Курсанти“. След ремонта, който скоро ще приключи курсантите ще разполагат с модерни бани и тоалетни.През миналата година бе възстановен и основно ремонтиран от наемател кафе-клуб , собственост на училището.Възстановен бе кабинет „Средства за поразяване“ на катедра „Тактика, въоръжение и навигационна подготовка“, с помощта на фирма „ДУНАРИТ“ – АД, гр. Русе.

Кабинетът е предназначен за изучаване на конструкцията и принципа на действие на средствата за поразяване.Департамент „Природни и хуманитарни науки“ получи две нови компютърни зали за чуждоезиково обучение.Ремонтите на залите се извършиха със собствени средства и са дело на бригада „Наш дом“, както с уважение и признателност наричат майсторите от отделение „Логистика“. В момента завършват осъвременяването на 6 канцеларии и 2 кабинета за нуждите на Професионалния сержантски колеж, а миналата година ремонтираха и 24 спални помещения в Корпус „Курсанти“.

В района на училището бе извършена санитарна сеч и почистване на джунглата около Техническата база за ремонт и корпусите Б и В, която се използваше за състезания по еърсофт. През изминалата година бе възстановена над 300 метра ограда и захранването с вода на дареното от община Плевен, бивше училище „Марин Дринов”. Приключиха процедурите по ЗОП за ремонт на фасадата на Корпус А и Техническата база за ремонт, поради обжалването им в КЗК, ремонтните дейности все още не са започнали.

Комисия разглежда постъпилите предложения по обявената обществената поръчка за ремонт на предоставената от Община Плевен сграда на бивше основно училище в Плевен, за която получихме допълнително финансиране. В сградата ще има студентско общежитие и изнесени кабинети на различни катедри.

Източник: http://otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top