Информационен център на Министерство на oтбраната

Microsoft сключи с Пентагона сделка за 21,9 млрд. Долара

microsoft

microsoftАмериканският технологичен гигант Microsoft ще снабдява армията на САЩ със специални индивидуални комплекти с добавена реалност в рамките на сделка на стойност до 21,9 млрд. долара за 15 години, съобщи Би Би Си.

Комплектите са базирани на продукта HoloLens, който позволява на потребителите да виждат холограми, положени върху действителната им среда.

Договорът е за повече от 120 000 комплекта, които ще бъдат произведени в САЩ.

Акциите на Microsoft поскъпнаха с 3% след обявяването на сделката.

Разширената реалност се различава от виртуалната реалност по това, че добавя графики към съществуващото зрително поле на потребителя, вместо да го заменя с изцяло нова среда.

В резултат на това потребителите могат да видят „хедс-ъп дисплеи“ или холографи, които могат да добавят повече информация към това, което вече виждат.

През последните две години Microsoft работи с американската армия по фазата на създаване на прототип на така наречената Интегрирана система за визуално увеличаване (IVAS), която е военна версия на HoloLens.

Компанията заяви, че армията е преминала във фазата на производство на проекта.

Microsoft заяви, че продуктът ще дава на войниците по-голяма безопасност и ще ги направи по-ефективни в действията им.

„Програмата осигурява повишена осведоменост за ситуацията, позволявайки обмен на информация и вземане на решения в различни сценарии“, се казва в публикацията.

Източник: /БГНЕС

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top