Информационен център на Министерство на oтбраната

Батальони честваха 21 г. от създаването си

st_zagora

21-годишнината от създаването си честваха в своите гарнизони две военни формирования от Сухопътните войски – Батальонът за защита на силите в Стара Загора от състава на 2-а механизирана бригада и 91-и инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив, който е в състава на 55-и инженерен полк.

В Стара Загора честването на Батальона за защита на силите премина в тържествена обстановка на строевия плац на формированието под звуците на военният духов оркестър на бригадата с диригент капитан Цветомир Василев. На събитието присъства командирът на 2-а механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов. В словото си той изрази своята благодарност за положения неуморен воински труд, за професионално изпълнените задачи. Бригаден генерал Шопов пожела на военнослужещите здраве, лично и семейно щастие, силна воля и енергия, за да продължават и занапред да се справят с предизвикателствата.

DSCN2917

В Пловдив командирът на 91-и батальон подполковник Петко Петков приветства личния състав, изказа своята благодарност за положения труд и добре изпълнените задачи. Той пожела на всички здраве, нестихваща енергия и оптимизъм, и призова своите подчинени да бъдат силни и да обичат отечеството си.

И на двете чествания бяха наградени военнослужещи, постигнали отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения. 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top