Информационен център на Министерство на oтбраната

Кремъл: Предислокацията на войски в Русия не бива да тревожи други страни

Кремъл: Присъединяването на Украйна към НАТО ще задълбочи кризата в Донбас

kremal_RussiaПредислокацията на войски из територията Русия не бива да тревожи други страни, защото изобщо не е заплаха за тях. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по повод твърденията на украински военни, че Русия съсредоточава войски по границата с Украйна, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

По думите на Песков Русия премества въоръжените си сили "на своя територия по свое усмотрение" и така "предприема необходимите мерки за гарантиране на сигурността на своите граници". Той обясни, че покрай руските граници има повишена активност на въоръжените сили на страни от НАТО, други обединения и отделни страни, което задължава Москва да бъде нащрек

Пред журналисти Дмитрий Песков заяви, че руски войски никога не са участвали и не участват във въоръжения конфликт на територията на Украйна. Той подчерта, че това е вътрешен украински конфликт и изрази надежда, че тази гражданска война няма да се разгори отново в резултат от провокации и провокационни действия на въоръжените сили на Украйна.

Източник:24chasa.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top