Информационен център на Министерство на oтбраната

Тежък инцидент в Тайван – десетки жертви при влакова катастрофа

Italy_vlak_incident

Десетки загинали и ранени при тежка влакова катастрофа в Тайван. Най-малко 41 души загинаха, след като пътнически влак катастрофира и дерайлира в района на тунел в източната част на страната. Има съобщения за голям брой пътници, останали блокирани във влаковата композиция.

Причините за катастрофата се изясняват, но до този момент се знае, че пътнически влак се е сблъскал с голяма скорост в транспортно средство за строителни дейности, оставено на релсите  в началото на тунела.

Заради висока скорост, след сблъсъка по-голямата част от вагоните на влаковата композиция са излезли от релсите.

Засега няма точно информация за това, колко точно души са пътували, но според данните на властите, във влака е имало около 500 души.

В района е в ход мащабна спасителна операция, като властите се опасяват, че  много хора може да остават блокирани под вагоните. До този момент са спасени  около 100 пътници. Катастрофата става в началото на няколко почивни дни, когато в Тайван се отбелязва денят на почит към починалите. Това е първата сериозна влакова катастрофа в страната от десетилетия, местните медии припомнят за трагедията от 1991 г., при която загиват 30 души, след катастрофа между два влака.

 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top