Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тежък инцидент в Тайван – десетки жертви при влакова катастрофа

[post-views]
Жертви и ранени при инцидент с високоскоростен влак в Италия

Italy_vlak_incident

Десетки загинали и ранени при тежка влакова катастрофа в Тайван. Най-малко 41 души загинаха, след като пътнически влак катастрофира и дерайлира в района на тунел в източната част на страната. Има съобщения за голям брой пътници, останали блокирани във влаковата композиция.

Причините за катастрофата се изясняват, но до този момент се знае, че пътнически влак се е сблъскал с голяма скорост в транспортно средство за строителни дейности, оставено на релсите  в началото на тунела.

Заради висока скорост, след сблъсъка по-голямата част от вагоните на влаковата композиция са излезли от релсите.

Засега няма точно информация за това, колко точно души са пътували, но според данните на властите, във влака е имало около 500 души.

В района е в ход мащабна спасителна операция, като властите се опасяват, че  много хора може да остават блокирани под вагоните. До този момент са спасени  около 100 пътници. Катастрофата става в началото на няколко почивни дни, когато в Тайван се отбелязва денят на почит към починалите. Това е първата сериозна влакова катастрофа в страната от десетилетия, местните медии припомнят за трагедията от 1991 г., при която загиват 30 души, след катастрофа между два влака.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани