Информационен център на Министерство на oтбраната

Съд в Русия осъди „Туитър“ да плати глоба в размер на $117 000

twitterСъд в Русия осъди „Туитър“ да плати глоба в размер на близо 9 милиона рубли или 117 000 долара. Причината е отказът на американската социална мрежа да премахне призивите към непълнолетни за участие в протестите в подкрепа на Алексей Навални.

„Роскомнадзор“ подаде срещу „Туитър“ три иска за нарушения, извършени в периода от 22 до 24 януари тази година.

На 23 и 31 януари в десетки градове на Русия се състояха протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, а участниците в тях координираха действията си в Тиутър.

По-рано заради призиви за участие в протестите бяха глобени руските социални мрежи Вконтакте и Одноклассники, а медийният регулатор подаде искове срещу „Фейсбук“, „Гугъл“, „Тик Ток“ и „Телеграм“.

На 10 март по искане на „Роскомнадзор“ скоростта на работа на Туитър в Русия беше забавена при 100% от мобилните и 50% от стационарните устройства. Тогава от регулатора обясниха, че администраторите на социалната мрежа отказват да премахнат незаконно съдържание, а именно детска порнография, призиви към екстремизъм и информация за употреба на наркотици.

Освен това властите заплашиха „Туитър“ с пълно блокиране на социалната мрежа, ако продължи да нарушава руското законодателство.

Източник: bnr.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top