Информационен център на Министерство на oтбраната

Потопът в Индонезия: Продължава да расте броят на жертвите от наводненията

Продължава да расте броят на жертвите от наводненията

Продължава да се увеличава броят на жертвите от наводненията в Индонезия и Източен Тимор. До този момент е потвърдена смъртта на най-малко 71 души, като други 40 се водят в неизвестност. Наред със смъртните случаи природната стихия нанесе мащабни материални щети.

Проливни дъждове предизвикаха разрушения на много места в Югоизточна Азия. Съобщава се за прелели язовири и скъсани язовирни стени, които оставиха под вода хиляди домове.

На много места продължава евакуацията на хората, като приоритет на индонезийски власти остава справянето с последиците от бедствието и предоставянето на неща от първа необходимост, като храна и вода, за най-засегнатите. На много места все още не е възстановено електрозахранването.

Наред с Индонезия, пороите засегнаха и съседните й страни, като сред пострадалите е град Дили, столица на Източен Тимор, където се съобщава за най-малко 21 загинали, сред които дете и полицай.

За по-малко от два месеца това е второто голямо природно бедствие, връхлетяло Индонезия. Най-малко 40 души загинаха на остров Ява през януари.

Според данните на индонезийската гражданска защита близо половината от цялото население на страната, живее в райони с висока опасност от свлачища.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top