Информационен център на Министерство на oтбраната

Ремонтират корпуси във ВВВУ “Г.Бенковски”

Фото ВВВУ

След като при възстановяването си ВВВУ „Георги Бенковски” наследи силно компроментиран сграден фонд, екипът на сектор „Планиране, бюджет и обществени поръчки” в училището организира провеждане на обществени поръчки за ремонта на покривите на Корпус А, Корпус Б и Корпус „Казарма Курсанти”, като ремонтите бяха изпълнени до края на 2020 г. На всеки от покривите беше подменена хидроизолацията, улуци, водосточни тръби и беше изпълнена нова мълниезащита. Ремонтите са извършени и обектите приети.

След обществена поръчка започна и ремонтът на санитарните възли и ВиК мрежата в Корпус „Казарма Курсанти”. Ремонтът скоро ще приключи и курсантите ще разполагат с модерни бани и тоалетни.
През миналата година бе възстановен и основно ремонтиран от наемател кафе-клуб, собственост на училището. Възстановен бе кабинет „Средства за поразяване” на катедра „Тактика, въоръжение и навигационна подготовка”, с помощта на фирма „ДУНАРИТ” – Русе. Кабинетът е предназначен за изучаване на конструкцията и принципа на действие на средствата за поразяване.

Департамент „Природни и хуманитарни науки” получи две нови компютърни зали за чуждоезиково обучение. Ремонтите на залите се извършиха със собствени средства и са дело на бригада „Наш дом”, както с уважение и признателност наричат майсторите от отделение „Логистика”. В момента завършват осъвременяването на 6 канцеларии и 2 кабинета за нуждите на Професионалния сержантски колеж, а миналата година ремонтираха и 24 спални помещения в Корпус „Курсанти”.
В района на училището бе извършена санитарна сеч и почистване на джунглата около Техническата база за ремонт и корпусите Б и В, която се използваше за състезания по еърсофт. През изминалата година бе възстановена над 300 метра ограда и захранването с вода на дареното от община Плевен бивше училище „Марин Дринов”.
Приключиха процедурите по ЗОП за ремонт на фасадата на Корпус А и Техническата база за ремонт. Поради обжалването им в КЗК, ремонтните дейности все още не са започнали.

Комисия разглежда постъпилите предложения по обявената обществената поръчка за ремонт на предоставената от Община Плевен сграда на бивше основно училище в Плевен, за която получихме допълнително финансиране. В сградата ще има студентско общежитие и изнесени кабинети на различни катедри. (БА)

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top