Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Придобиваме седем 3D радари за 4 години

[post-views]
Придобиваме седем 3D радари за 4 години
Придобиваме седем 3D радари за 4 години

Министерството на отбраната предвижда да бъдат придобити 7 броя нови 3D радари. Това ще стане в първия етап на реализацията на проекта „Придобиване на нови трикоординатни радари”, заяви за в. „Българска армия” командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. „Към момента проектът е в инициираща фаза.

Има разработен проект за инвестиционен разход, приет от назначените компетентни структури от МО. След вземане на решение за последващо администриране на проекта за инвестиционен разход, предстоят дейности по внасяне на проектната документация в Министерски съвет и съответно приемането му от Народното събрание”, посочи командирът на ВВС.
Следващата стъпка ще бъде изготвяне и изпращане на искане за предложение (Request for Proposal – RFP) до различни производители на радарни системи. Планирано е новите 3D радари да бъдат придобити за четири години. В този период ще се извърши и комплекс от дейности по подготовката на инфраструктурата на радарните позиции и обучението на експлоатиращия състав.

Чрез проекта ще бъдат въведени в експлоатация високотехнологични радари от ново поколение, предоставящи съвременни бойни способности по откриване, проследяване, обработване, опознаване, анализиране и разпространение на радарна информация в реално време.

„Цялостното изпълнение на проекта е задължително условие за изграждане на съвременни способности на ВВС за ситуационна осведоменост, надеждност на системата за наблюдение на въздушното пространство и интегрираност с останалите национални и съюзни бойни платформи”, категоричен е командирът на ВВС.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани