Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След вота – коментарите в световните медии

[post-views]
ДЕЗИНФО: Западните медии признават поражението на Украйна

Политическа партия ГЕРБ печели парламентарните избори в България, но шансовете на дългогодишния премиер Бойко Борисов да управлява са малки. Така могат да се обобщят коментарите в международните медии след вота в неделя. Според изданията България е осъмнала с фрагментиран парламент и пробив на популистките партии.

Младата популистка партия „Има такъв народ!“ на  известния ТВ водещ и шоумен Слави Трифонов е голямата изненада от проведените в неделя парламентарни избори, коментира телевизия „Евронюз“.

Преди да са ясни резултатите, медията коментира,  че Трифонов вероятно ще детронира от второто място най-голямата опозиционна партия в лицето на БСП, която за сега остава трета политическа сила.

Независимо от успеха на дясно центристката партия ГЕРБ, която има убедителна преднина пред останалите политически сили, лидерът й Бойко Борисов губи обществената си подкрепа в сравнение с изборите от 2017 г., обобщава телевизията.

Подобни са коментарите и на агенцията „Ройтерс“, която акцентира, че ако Борисов иска да управлява ще трябва да води много сложни преговори в търсенето на коалиционен партньор.

Според британския вестник „Файненшъл таймс“ формирането на правителство е непосилна задача и  страната върви към предсрочни избори.

Френският вестник „Монд“ отбелязва, че големите победители от вота са протестните и антикорупционните партии, които са постигнали изненадващ успех.

Българският премиер Бойко Борисов го очаква борба за оцеляване, смятат от списание „Политико“, където също прогнозират предсрочен вот, заради силно фрагментирания парламент.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани