Информационен център на Министерство на oтбраната

България с 6 медала от финалите на отделните уреди на Купа “София”

Татяна Воложанина, Стилияна Николова и Ева Брезалиева завоюваха 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов. Четири от отличията са на Воложанина – злато на бухалки и сребърни медали на обръч, топка и лента. Николова, която в последните седмици тренира с травма на ръката, стана първа на топка, а Брезалиева е трета на обръч.

На обръч Татяна Воложанина зае второ място с 22.300 точки. Същата оценка получи и победителката Елжана Таниева от Казахстан, която обаче е първа заради по-високата стойност за изпълнение.

Ева Брезалиева стигна до бронза с 22.100 точки, въпреки че имаше груба грешка – излизане на уред и гимнастичка извън терена. Ако си беше изиграла чисто съчетанието тя със сигурност щеше да има златен медал.

На топка шампионка стана Стилияна Николова с 24.700 точки, която представи много силно композицията си, а втора се нареди Татяна Воложанина с 23.350 точки. Трета е Сабина Бакатова от Казахстан с 22.350 точки.

На бухалки Татяна Воложанина завоюва златното отличие с 24.450 точки. Втора и трета са съответно Екатерина Галкина (Беларус) с 23.200 и Сабина Бакатова (Казахстан) с 22.750 точки

Другата българка – София Иванова, която дебютира на финал при жените на голям международен турнир, допусна грешки от напрежение и се нареди седма с оценка 18.550 точки.

На лента почти всички грации допуснаха грешки. Титлата спечели Елжана Таниева от Казахстан с 20.550 точки. Втора с 18.700 точки е Татяна Воложанина, която изпусна уреда, а трета се нареди италианката София Мафейз с 18.550 точки. Ева Брезалиева също с грешка е шеста с оценка от 16.400 точки.

Над 100 гимнастички и 15 ансамбъла за девойки от 26 държави участваха в надпреварата. Турнирът се проведе без публика заради пандемията от коронавирус.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top