Информационен център на Министерство на oтбраната

НВУ вече има Фестивален военен духов оркестър „Маестро Николай Косев”

НВУ вече има Фестивален военен духов оркестър „Маестро Николай Косев”

Фестивален военен духов оркестър „Маестро Николай Косев” ще представя Националния военен университет „Васил Левски” във всички официални събития, празнични концерти и фестивали, съобщават от учебното завеедение. Новата формация обединява Военния духов оркестър на НВУ и Военния духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада. Фестивалният оркестър ще носи името на майор Николай Косев, който дълги години беше диригент на Военния оркестър на НВУ и председател на фондация „Международен фестивал на военните оркестри”. Сърцатият диригент почина преди по-малко от два месеца.

Предложението оркестърът да носи името „Маестро Николай Косев” е на началника на Военния университет бригаден генерал Иван Маламов и вече е утвърдено от министъра на отбраната.

От 2006 г. Националният военен университет „Васил Левски”, съвместно с Община Велико Търново и фондация „Международен фестивал на военните оркестри” е съорганизатор на Международния фестивал на военните оркестри. Фестивалният военен духов оркестър участва всяка година в този форум и предизвиква искрените аплодисменти и емоции на гражданите и гостите на Велико Търново. Музикалните им изпълнения са част и от празничната атмосфера в Деня на Независимостта на България – 22 септември.

Източник: Otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top