Информационен център на Министерство на oтбраната

Музеят на авиацията отбелязва Международния ден на авиацията с фотоизложба и любопитна презентация

Музеят на авиацията отбелязва Международния ден на авиацията

Музеят на авиацията в Крумово отбелязва Международния ден на авиацията и космонавтиката с фотоизложба “Когато илюминаторът беше хоризонт“ и любопитна презентация, съобщиха от пресцентъра на институцията.

От 10 до 12 април музея ще отбележи 42 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов и 60 години от първия успешен полет в Космоса. Фотоизложбата „Когато илюминаторът беше хоризонт“ представя част от снимките, направени от Георги Иванов по време на полета на космическия кораб „Союз-33“, които са дарени на Музея от самия него.

И в трите дни любителите на историята ще имат възможност да се запознаят с презентацията „Юрий Гагарин в България“. Тя разказва за посещението на първия човек, летял в Космоса, осъществено само 40 дни след като той прави 108-минутната обиколка на Земята с космическия кораб

За още новини от сферата на армията, сигурността и отбраната от страната и света, следете ВТК, в. „Българска армия“ и www.armymedia.bg

В презентацията са използвани архивни снимки от фонда на Музея,  съхранили еуфорията по време на посещението на Гагарин в София, Пловдив, Казанлък, Плевен, Варна.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top