Информационен център на Министерство на oтбраната

Лавров: Ще отвръщаме на санкциите от САЩ

Лавров: Ще отвръщаме на санкциите от САЩ

Русия ще отговори, ако бъдат въведени нови санкции от САЩ, тя ще реагира на всякакви недружелюбни стъпки, предупреди от Казахстан външният министър Сергей Лавров. “Чуваме, че някакъв официален представител на Държавния департамент направил изявления, че ще има санкции, но САЩ се интересували от предсказуеми и стабилни отношения с Русия. Думите не звучат убедително, ще изчакаме конкретни действия” , добави Лавров. По думите му санкционната политика на САЩ  се критикува дори от такава проправителствена организация като “Атлантическият съвет”.

Белия дом проучва възможността за нови санкции срещу Русия и изгонването на руски дипломати след приключилия обзор за отношенията с Москва, предаде ТАСС. Според САЩ повод  за такава реакция били руската намеса в изборите и хакерските атаки срещу (компания) “СоларУиндс” (SolarWinds).

Пентагона няма бойна готовност за конфликти в света през следващите десетилетия, гласи правителствен доклад, съобщи изданието “Милитъри Таймс”.  Подобна готовност е постигната само при сухопътните сили, докато при ВМС, ВВС, киберсилите и космическите сили тя е спаднала.

Източник: в.“Дума“

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top