Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Известен разследващ гръцки журналист беше убит пред дома си в Атина

[post-views]

Известният гръцки разследващ журналист Йоргос Карайвас, който има над 30-години медийно присъствие и е популярен криминален репортер в южната ни съседка, е бил убит пред дома си в Атина.

Гръцката общественост е шокирана от разстрела. Колеги на Карайвас предполагат, че убийството е свързано с журналистическо разследване, предава кореспондентът на БНР в Гърция.

Убитият журналист Йоргос Карайвас беше сред най-разпознаваемите лица на телевизионния екран, популярен журналист, дългогодишен криминален репортер.

Според първоначалната информация от полицията и от медиите той е застрелян пред дома си днес в ранния следобед. Свидетели съобщават, че извършителите на убийството са двама мъже, които са използвали оръжие със заглушител. Карайвас е прострелян шест пъти от близко разстояние.

Полицията предполага, че нападението е било планирано и добре подготвено. Гръцките журналисти коментират, че причината за убийството  вероятно са разкрития от негови журналистически разследвания.

Целият отдел „Убийства“ от Дирекция на полицията в Атина е включен в издирване на извършителите. Блокирани са няколко района. Проверяват се записи от охранителни камери.

Източник: bnr.bg/

Най-ново

Виж още

Избрани