Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отбелязват 60 г. от полета на Гагарин

[post-views]
Отбелязват 60 г. от полета на Гагарин

Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски” е домакин на семинар, посветен на 60-годишнината от първия полет на човек в Космоса, съобщиха от пресцентъра на училището. Патрон на събитието е президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев. Очаква се държавният глава да участва в семинара.

Темата на форума, който ще се състои на 12 април, е „Бъдещето на въздухоплаването и космическите изследвания в Република България”. В семинара ще участват 24-има учени от Института за космически изследвания към БАН, ВА „Г. С. Раковски”, УниБИТ, СУ „Св. Кл. Охридски”, Министерството на отбраната, ВВС и др. За участие в семинара се очаква и командирът на ВВС. Ще бъде представена документалната фотоизложба „60 години от първия полет на човек в Космоса”, посветена на Юрий Гагарин, като фотосите са предоставени от Руския културно-информационен център.

По повод 12 април в Музея на авиацията в Крумово ще бъде представена фотоизложба „Когато илюминаторът беше хоризонт”. От 10 до 12 април музеят ще отбележи 42 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов и 60 години от първия успешен полет на човек в Космоса.

Най-ново

Единична публикация

Избрани