Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Киномания – Жигули и Дьо Гол

[post-views]
Киномания – Жигули и Дьо Гол

На 13 април в зала 1 на НДК в рамките на фестивала Киномания е премиерата на българския филм „Голата истина за група „Жигули“. Група бивши музиканти след 30 г.събират отново бандата си, а публиката се оказва, че все още ги помни. Режисьор е Виктор Божинов, а звездните имена са на актьорите: Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Лилия Маравиля, Филип Аврамов, Герасим Георгиев-Геро и Димитър Рачков. „Няма да е днес“ е първият сингъл към саундтрака на филма от общо 6 авторски песни с музика от Петър Дундаков и Жоро Георгиев от „Остава“ и автор на текста – Ивайло Вълчев. Парчетата на бандата „Жигули“ са със съвременна интерпретация на рок музиката от 80-те. Сценарият е на Ваня Николова („Под прикритие“) и Нели Димитрова („Възвишение“, Love.net).

Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Лилия Маравиля

Букет от френски филми върви в програмата на Киномания. „Вила Каприз“ за незаконно придобиване на огромно имение на Френската Ривиера, което превръща адвокат и негов клиент във врагове. С цели 6 награди „Сезар“ е „Сбогом, глупаци“ – за историята на жена, която издирва детето си, което в била принудена да изостави, когато е била на 15. Трогателната комедия „Парфюмите“ е за Ан, знаменитост в света на парфюмите, и новия й шофьор, единственият, който й се опълчва. „Неочакван триумф“ от фестивалните хитове е носител на Европейската филмова награда за най-добра комедия.
„Дьо Гол“ е посветен на прочутия френски генерал и президент на Франция. С настъпването на немската армия страната е изправена пред катастрофална военна ситуация. Шарл дьо Гол, току-що повишен в генерал, се присъединява към правителството в Париж, а съпругата и трите им деца остават в провинцията. Невероятната им съдба променя не само френската история, но и развитието на Втората световна война.
Цялата програма на Киномания е на: kinomania.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани