Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Разхлабване на мерките: Излиза ли Европа от тежките ограничения?

[post-views]
Светлина в тунела: За първи път спад на новите смъртни случаи в Италия

Частична отмяна на противоепидемичните мерки срещу Ковид-19 в редица европейски държави. След месеци на блокади във Великобритания, Чехия и няколко области в Италия от днес влизат в сила новите, по-леки ограничения.

За първи път от началото на годината британците ще могат да отидат на заведение, да посетят фризьор, местния фитнес или басейн, както да влязат в библиотека или в музей.

Британското правителство защити решението да облекчи мерките, след като успя да ваксинира почти 60 процента от пълнолетните си граждани, което според властите е довело не само до чувствителен спад на смъртните случаи, но и на хората, които се нуждаят от спешна медицинска помощ.

Чехия – една от най-тежкото засегнатите държави в Европа от пандемията, също обяви облекчаване на мерките.

След месеци на блокади властите решиха да отварят училищата за най-малките ученици, повечето магазини, както и заведенията. Наред с тях работа подновяват откритите пазари, зоологически и ботаническите градини.

Облекчаване на мерките беше обявено и в пет региона на Италия, което стана възможно, след като властите в тях успяха да поставят под контрол инфекцията от Ковид-19.

С напредването на масовата ваксинация в ЕС в близко бъдеще все по-вече държави ще могат да се върнат към нормалния си начин на живот, смятат експерти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани