Информационен център на Министерство на oтбраната

Каракачанов: Армията ще продължи да бъде в сърцето ми, дано и следващият продължи модернизацията й

Каракачанов: Армията ще продължи да бъде в сърцето ми, дано и следващият продължи модернизацията й

“Има доста работа. Започнахме доста амбициозно, четири години работихме упорито. Мисля, че оставяме едно добро наследство”, заяви вицепремиерът

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов откриха барелеф на Георги Ст. Раковски днес, 14 април, по време на тържественото честване на 200-годишнината от рождението на великия революционер и възрожденец и патрон на Академията. С военен ритуал пред паметника на Раковски бяха поднесени венци и цветя, съобщиха от пресцентъра на МО.

На тържественото честване присъстваха още заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, представители на министерството на културата и други институции.

„Надявам се новият министър на отбраната да бъде човек, който ще продължи да развива процесите на модернизация и повишаване на бойните способности на нашата армия, да продължи политиката на увеличаване на доходите, да се придобиват жилища за нашите военнослужещи, да се подобрява социалният пакет. Започнахме доста амбициозно, четири години работихме упорито и мисля, че оставяме добро наследство. От тук нататък е въпрос на енергия да се продължи“. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпроси.

Той сподели, че една от първите задачи, които ще има бъдещият министър на отбраната, е подготовката на бюджета за отбраната и Въоръжените сили.

„Надявам се той да не бъде рязан, както се случваше преди моя мандат“, добави той.

„И преди да стана министър, и докато бях такъв, и след като вече няма да съм – армията ще продължи да бъде в сърцето ми. Ще продължа да помагам с каквото мога за това да имаме боеспособна армия. Армия, с която да се гордеем, а не само да гледаме на парадите“, заяви министър Каракачанов.

На бъдещия министър той пожела да не забравя, че „Който не храни своята, храни чужда армия“.

Източник: epicenter.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top