Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Арда се класира за исторически първи финал за купата след победа над Славия

[post-views]
Арда се класира за исторически първи финал за купата след победа над Славия

В герой за “сините” се превърна Алекс Петков, който вкара единственото попадение в мача. Бившият бранител на Левски бе точен в 27-ата минута. След центриране от ъглов удар на Иван Тилев топката достигна до Алекс Петков. На младия бранител му бе нужно съвсем леко докосване, за да отклони кълбото към вратата на Вуцов и да открие за 1:0. „Белите“ пък изпуснаха дузпа в края на първата част, когато Димитър Рангелов не успя да се разпише от бялата точка, след като стреля прекалено слабо в долния ляв ъгъл и не затрудни особено Иван Краджов. Повторният дебют на Златомир Загорчич пък се оказа доста горчив, след като “белите” пропуснаха възможността да се класират за трети финал в последните 10 години и общо 12-и в историята си. Славия не само че няма да спечели нещо през този сезон, а отборът от столицата се бори за оцеляване в елита.

Арда от своя страна пък можеше да разчита само на четирима души сред резервите си, тъй като в тимът на Ники Киров има доста контузени.

За Славия лошата новина бе и контузията на Дарко Тасевски, който бе заменен от в 32-ата минута от Владислав Узунов.

До края на мача отборът на „белите“ бе този, който търсеше повече попадението, но до по-сериозна ситуация така и не се стигна. Така отборът на Златомир Загорчич ще продължи единствено борбата си за оцеляване в елита.

Арда от своя страна пък ще чака поледителят от срещата между ЦСКА-София и Лудогорец, които излизат тази вечер в определяне на втория финалист в турнира.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани