Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байерн взе реванша, но ПСЖ спечели битката – Европа ще има нов шампион

[post-views]
Пари Сен Жермен с титлата във Франция

Отборите на Челси и Пари Сен Жермен се класираха за полуфиналите на Шампионската лига. ПСЖ детронира първенеца на Европа. Германците спечелиха реванша в Париж с 1:0, но френския тим продължава напред заради повече отбелязани голове на чужд терен, след като преди седмица победи в Мюнхен с 3:2 :

За успеха на При Сен Жермен Ерик Максим Чупо-Мотинг реализира единственото попадение в 40-ата минута. На полуфиналите ПСЖ ще спори с Борусия (Дортмунд) или Манчестър Сити.

Домакините започнаха със същите четирима офанзивни играчи от “Алианц Арена” – Анхел Ди Мария, Неймар, Юлиан Дракслер и Килиан Мбапе. Титулярният вратар Кеийлор Навас се завърна, след като травмата му отшумя.  

Килиан Мбапе първи имаше възможност за гол, след като още в 3-ата минута шутира по диагонала, но в аут. Малко след това за ПСЖ пропусна и Неймар, който направи още неуспешни опита да се разпише.

Байерн обаче взе преднина с точно попадение в 40-тата минута дело на Чупо-Мотинг, което се оказа и крайния резултат.

През втората част парижани вкараха гол в 78-ата чрез Мбапе, но той не беше признат заради засада.

Така Байерн Мюнхен отпадна от Шампионската лига на четвъртфиналите, а въпреки загубата в реванша ПСЖ продължава участието си в надпреварата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани