Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Челси достигна до полуфиналите в Шампионската лига, след като отстрани Порто с общ резултат 2:1

[post-views]
Челси нанесе историческо пето поредно поражение на Ливърпул на ‘‘Анфийлд‘‘

Отборът  на Челси достигна до полуфиналите в Шампионската лига, след като отстрани Порто на 1/4-финалите с общ резултат 2:1. Лондончани загубиха реванша с 0:1, но успехът с 2:0 в първия мач се оказа достатъчен. И двете срещи се изиграха на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ в Севиля,  заради мерките срещу разпространението на COVID-19. 

Воденият от Томас Тухел тим контролираше мача от началото до края, като се пропука едва в четвъртата минута на добавеното време, когато Мехди Тареми се разписа за „драконите“ с атрактивно изпълнение на странична ножица от границата на наказателното поле. Двубоят започна много динамично, като очаквано португалците се опитаха да вземат инициативата. Още в третата минута бранителят на Порто Пепе се прояви с груба игра, като удари с лакът при въздушен двубой Кай Хавертц и се наложи влизането на медицински екип. Мениджърът на лондончани Томас Тухел енергично протестира, като поиска строго наказание за бившия защитник на Реал Мадрид, но реферът Клеман Тюрпен остана безучастен.

Така двата тима се оттеглиха на почивка без да си отбележат гол.

След подновяването на играта лондончани си върнаха инициативата и създадоха две добри възможности да се разпишат. Мачът вървеше към 0:0, когато в добавеното време Порто стигна до попадение, а негов автор стана Мехди Тареми.

Така Челси стигна до полуфиналите за първи път от 2014 година, като следващият им съперник ще бъде определен от двойката Реал Мадрид – Ливърпул.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани