Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

КОВИД-19: Франция поставя антирекорд по смъртност

[post-views]
Шефът на френското военно разузнаване ще бъде отстранен от поста заради Украйна, казват военни източници

Франция е на път да прехвърли психологическата граница от 100 хиляди починали от КОВИД-19. Така страната следва Великобритания и Италия по абсолютни стойности, а инфекцията в момента регистрира най-високите нива в Европа.

Френските власти регистрират близо 300 смъртни случая за последното денонощие, като предходната седмица средно 293 души губят живота си ежедневно от вируса. Така общият брой на загубилите битката с КОВИД-19 достигна 99 805 души. Въпреки опасенията на редица държави, властите в страната обявиха, че ще продължат да прилага ваксината на ,,Джонсън и Джонсън“, а имунизирането ще се случва при същите условия като при ваксината на ,,АстраЗенека“, т.е. при хора на възраст над 55 години.

В опит да ограничи разпространението на вируса, съседна Гърция въвежда задължителни тестове за КОВИД-19 в някои сектори. Всички работещи в търговията, заведения, транспорт, държавни учреждения и частни фирми задължително ще се тестват за коронавирус по един път седмично. Работодателите, които  не спазват разпоредбите на властите са заплашени от високи глоби.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани