Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Красимир Каракачанов: Армията ще продължи да е в сърцето ми

[post-views]
Красимир Каракачанов: Армията ще продължи да е в сърцето ми

„И преди да стана министър, и докато бях такъв, и след като вече няма да съм, армията ще продължи да бъде в сърцето ми. Ще продължа да помагам с каквото мога за това да имаме боеспособна армия. Армия, с която да се гордеем, а не само да гледаме на парадите”. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по време на честването на 200-годишнината на революционера и първостроител на българската войска Георги Ст. Раковски и патронния празник на Военната академия.

Надявам се новият министър на отбраната да бъде човек, който ще продължи да развива процесите на модернизация и повишаване на бойните способности на нашата армия, да продължи политиката на увеличаване на доходите, да се придобиват жилища за нашите военнослужещи, да се подобрява социалният пакет, каза още Каракачанов.

В много градове на страната се проведоха възпоменателни чествания, посветени на 200-годишнината на Георги Ст. Раковски.

На тържественото честване присъстваха още заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите, генерали и офицери заместник-кметът на София по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности”, представители на Министерството на културата и други институции.

„Надявам се новият министър на отбраната да бъде човек, който ще продължи да развива процесите на модернизация и повишаване на бойните способности на нашата армия, да продължи политиката на увеличаване на доходите, да се придобиват жилища за нашите военнослужещиВ да се подобрява социалният пакет. Започнахме доста амбициозно, четири години работихме упорито и мисля, че оставяме добро наследство. От тук нататък е въпрос на енергия да се продължи“, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти. Той сподели, че една от първите задачи, които ще има бъдещият министър на отбраната, е подготовката на бюджета за отбраната и Въоръжените сили.

„Надявам се той да не бъде рязан, както се случваше преди моя мандат“, добави Каракачанов.

„И преди да стана министър, и докато бях такъв, и след като вече няма да съм, армията ще продължи да бъде в сърцето ми. Ще продължа да помагам с каквото мога за това да имаме боеспособна армия. Армия, с която да се гордеем, а не само да гледаме на парадите“, категоричен беше министър Каракачанов. Той посочи, че е започнал мандата си по време на ритуал във Военната академия и го приключва отново във Военната Алма матер. Красимир Каракачанов пожела на бъдещия министър на отбраната да не забравя, че, който не храни своята, храни  чужда армия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани