Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наградиха воини от 41-ия контингент

[post-views]
Наградиха воини от 41-ия контингент

Ритуал по тържественото посрещане и разформироване на 41-вия контингент с национален  командир полковник Тодор Тодоров се състоя на строевия плац на 42-ри механизиран батальон в Ямбол. Контингентът участва в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“.

Строят беше приет от командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов. Той връчи на отличилите се военнослужещи награди от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, командващия на СКС и командира на Сухопътните войски.

Бригаден генерал Шопов поздрави контингента за успешно изпълнените задачи по време на мисията и заяви, че никога не се е съмнявал в уменията и професионализма, които притежават военнослужещите от състава на 2-ра бригада.    На ритуала присъстваха командирът на 42-ри механизиран батальон подполковник Велин Кехайов и командирът на 20-и самоходен артилерийски дивизион подполковник Георги Георгиев, от чийто състав са военнослужещите от контингента, изпълнявали задачите си в ротата за охрана.

Най-ново

Единична публикация

Избрани