Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Председателят на Европейската комисия се имунизира срещу КОВИД-19

[post-views]
Председателят на Европейската комисия се имунизира срещу КОВИД-19

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се имунизира срещу КОВИД-19. Според немско издание, малко по късно днес и германският канцлер Ангела Меркел се очаква да получи първа доза от ваксината на  „АстраЗенека“.

В публикация в Туитър председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен написа: След като ЕС премина 100 милиона ваксинирани, много се радвам, че днес получих първата си доза на ваксина срещу КОВИД-19. Колкото по-бързо ваксинираме, толкова по-скоро можем да овладеем пандемията.“ Фон дер Лайен не уточнява обаче с кой препарат се е имунизирала. Припомням, че преди дни Европейската комисия обяви, че не възнамерява да подновява договорите за ваксини с „Джонсън и Джонсън“ и „АстраЗенека“ за следващата година, а ще се фокусира върху РНК ваксините.

В същото време германското издание „Ди Велт“, съобщи, че канцлерът Ангела Меркел ще се имунизира с ваксината на ,,АстраЗенека“. Това се случва след като Германия е поредната страна забранила препарата за хора под 60 години, след случаи на тромбози.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани