Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хебър (Пазарджик) триумфира с титлата след трета победа на финала над Нефтохимик (Бургас)

[post-views]
БФ Волейбол: Не сме избрали нов национален треньор

Хебър (Пазарджик) триумфира за първи път в историята си с титлата в мъжкото ни волейболно първенство. Съставът на Александър Попов победи като гост първенеца за последните четири сезона Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:1 гейма и затвори серията с 3:0 успеха

Тимът от Пазарджик загуби първия гейм в зала „Младост“, но контролираше и доминираше в следващите три части, за да затвори мача за 1.41 час.

Шампионите от Нефтохимик поведоха с 12:6 в първата част, Хебър успя да намали изоставането си на 19:23, но Нефтохимик стигна до точка за гейма, сбъркан сервис и атака в аут на Карягин доведоха до 24:21. След атака на Брадли Гънтър в аут бургазлии взеха първия гейм.

Във втората част тимът, воден от Александър Попов, успя да изравнит геймовете на 1:1 след 25:18.

Третият гейм започна с игра точка за точка до 3:3, но след това гостите от Пазарджик поведоха с 8:3 и не изпуснаха инициативата затваряйки частта с 25:20.

В четвъртия гейм Хебър вече виждаше шампионската титла и заигра още по-агресивно, което доведе до 10 точки разлика при 23:13. Тимът на Александър Попов успя да вземе гейма с 25:14, с което спечели мача с 3:1 и си осигури златните медали от тазгодишното издание на Суперлигата.

Брадли Гънтър беше най-резултатен за победителите с 22 точки, по 14 точки добавиха Тодор Алексиев и Александър Ляфтов.

За домакините Жани Желязков завърши с 15 точки, а с 14 се отчете Денис Карягин.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани