Информационен център на Министерство на oтбраната

Напусна ни командирът на 4-ти артилерийски полк полк. Лъчезар Мишев

С дълбоко прискърбие Ви уведомяваме, че на 17.04.2021 г. ни напусна офицерът от Българската артилерия и командир на 4-ти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев,съобщават от КСВ.

Воден от високо чувство за отговорност и дълг, той до последно остана на своя пост. Личният състав на Сухопътни войски изказва съболезнования на семейството на полковник Мишев.

Дълбок поклон пред светлата му памет!

Полковник Лъчезар Мишев е завършил Военното артилерийско училище в Шумен през 1991 г., ВА „Георги Ст. Раковски“ със специалност „Организация и управление на оперативно-тактическите формирования от Сухопътните войски“ през 2005 г. и едногодишния курс на обучение във факултет „Национална сигурност и отбрана“ на Военната ни академия, специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и Въоръжените сили“ през 2014 г. Служил е в 41-ви артилерийски полк на 2-ра мотострелкова дивизия и във 2-ра,  5-а и 61-ва бригада. Бил е командир на взвод, командир на батарея, заместник началник-щаб и началник-щаб на дивизион, командир на дивизион, старши помощник-началник на отделение „Оперативно“ и заместник-началник щаб на бригада по огневата поддръжка. Командир на 4-и артилерийски полк е от 28 юли 2014 г.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top