Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Националите ни по джудо се завърнаха с две пети места от Европейското в Лисабон

[post-views]
Ивайло Иванов със сребро от Европейското по джудо 

Националният ни отбор по джудо се прибра у нас след участието си на Европейското първенство, което се проведе в португалската столица Лисабон. За първи път от няколко години джудистите ни се завръщат без спечелени медали. Най–добро класиране постигнаха Ивайло Иванов и Янислав Герчев, които останаха 5-ти в своите категории на крачка от отличията

Ивайло Иванов не успя да се пребори за медал на Европейското първенство по джудо за мъже и жени в Лисабон. Най-добрият ни състезател се нареди на пето място в категория до 81 килограма. Иванов излезе в битка за бронзовото отличие срещу Саги Муки от Израел, но за трети път джудистът ни загуби борбата на татамито от световния и двукратен европейски шампион. Надпреварата в Португалия бе и олимпийска квалификация, като Иванов вече има квота за Летните игри в Токио.

За България това бе второ пето място на Европейското в Лисабон след класирането на Янислав Герчев при 60-килограмовите.

Другият ни представител на татамито Марк Христов загуби в първата си среща в категория до 73 килограма от от олимпийския шампион Фабио Базиле от Италия.

В неделя на татамито излезе последният ни представител на Европейското Даниел Дичев, който отпадна в първия кръг след  поражение от естонеца Григори Минаскин в категория 100 кг. Първи стана българинът състезаващ се за Белгия Тома Никифоров.

Така участието на България на Европейското първенство по джудо приключи с две пети места на Ивайло Иванов -81кг. и Янислав Герчев -60кг. .

След срещите в последния ден България получи знамето на Европейския съюз по джудо за предстоящото домакинство  на континенталния шампионат за мъже и жени догодина, което се случва за първи път в историята на този спорт у нас.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани