Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Арда победи Етър и измести ЦСКА-София от третото място в класирането

[post-views]
Арда се класира за исторически първи финал за купата след победа над Славия

Във втория мач от междинния 25-ти кръг от efbet Лига, Арда победи Етър с 3:2 . Халфът на домакините Иван Тилев (21) откри резултата в 21-ата минута, възползвайки се от грешка в защитата на гостите, но в самият край на първото полувреме Миси Мезу (43) възстанови равенството. Възпитаниците на Николай Киров отново излязоха напред в резултата чрез Тонислав Йорданов в 73-ата минута), а шест по-късно Милен Желев реализира и трето попадение във вратата на Христо Иванов. В последната минута от редовното време Даниел Младенов намали резултата. Гостите притиснаха съперника си, но резултатът остана непроменен 3:2 в полза на Арда срещу Етър.

С постигнатият успех тимът от Кърджали се изкачи временно на третата позиция в класирането, измествайки ЦСКА. Възпитаниците на Николай Киров събраха актив от 45 точки. От своя страна Етър е 13-и с 21.

В другият мач от кръга Ботев (Враца) постигна важна победа в борбата си за спасение след победа с 2:0 като гост на Славия. Така в класирането Ботев (Враца) изпревари Славия, макари двата отбора да са с еднакъв актив – 22 точки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани