Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байерн Мюнхен е на победа от рекордна девета поредна титлата, Шалке изпадна от елита

[post-views]

Байерн (Мюнхен) победи с 2:0 Байер (Леверузен) в среща от междинния 30-и кръг в Бундеслигата. Баварците стигнаха с лекота до успеха след попадения на Ерик Максим Чупо-Мотинг и Йошуа Кимих още в първия четвърт час. Така хегемонът в германския футбол е все по-близо до поредната си титла, след като преди това вторият РБ Лайпциг загуби с 1:2 от намиращия се на дъното Кьолн. Разликата на върха вече е 10 точки, като Баварците се нуждаят само от две за да си осигурят титлата и най-вероятно ще го направят още в събота срещу Майнц 05.

Това бе първи мач на Байерн след официално изявеното желание от страна на старши треньора Ханзи Флик да напусне клуба през лятото.

За гостите от Леверкузен двубоят беше последен шанс да останат в битката за местата в топ 4. „Аспирините“ заемат шесто място в класирането, на 7 точки зад четвъртия Волфсбург, но и с мач повече.

В същото време Шалке изпадна от елита след загуба с 0:1 при гостуването на Арминия Билефелд. Шалке е на дъното на таблицата с 13 точки и от следващия сезон ще играе във втория ешалон.

Айнтрахт Франкфурт победи Аугсбург с 2:0 и се изкачи на трето място в таблицата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани