Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бундестагът одобри Закон за защита срещу инфекции

[post-views]
Бдение в памет на жертвите от Хале – Берлин осъди стрелбата като антисемитска проява

Германският парламент (Бундестаг) прие в сряда новия Закон за защита срещу инфекции, който беше наричен федерална „аварийна локдаун спирачка“, в опит да ограничи коронавирусната пандемия.

Новият закон дава повече правомощия на федералното правителство да предприеме мерки за ограничаване на третата вълна на Covid-19 и да определя конкретните противоепидемични мерки в отделните германски региони.

Мерките също така включват спиране на преподаването в класните стаи и по-строго регулиране на бизнеса в районите с висок процент на Covid заболеваемост, като чрез този закон ще може да се въвежда и вечерен час от 22.00 до 05.00 часа на сутринта.

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, който преди това се застъпи за по-строги мерки, заяви, че новите разпоредби са „подходящи, пропорционални и съответстващи“.

Германският канцлер Ангела Меркел също подкрепи новия закон, след като по-рано този месец вече беше договорено с отделните региони удължаването на противоепидемичните мерки за борба с коронавируса с още три седмици до 9-и май.

Източник: bnr.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани