Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин предупреди Запада: Внимавайте да не пресечете червените ни линии!

[post-views]
Путин разговаря с Макрон и Шолц за ситуацията в Украйна

На фона на усложнената международна ситуация около конфликта в Източна Украйна, руският президент  Владимир Путин  предупреди запада. В годишната си реч за състоянието на федерацията той заяви, че страната му е готова да отговори бързо и грубo на всяка провокация, която пресече „червените линии“ на Русия.

Нападките на някои държави срещу Русия се превърнаха в спорт, заяви руският президент Владимир Путин без да споменава изникналите търкания със САЩ и ЕС, по редица въпроси – от войната в Източна Украйна до ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални.

Путин допълни, че ще е голяма грешка, цитирам, „добрите намерения на Русия да се възприемат като признак слабост“, и изрази надежда „на никому да не хрумне да прекрачи червените линии“, но не от къде минават те.  Тазгодишното обръщение на Путин  към депутатите от двете камери  за състоянието на държавата продължи 78 минути.

Все пак основно място в речта му зае пандемията с Ковид-19 и битката срещу разпространението на вируса, което по думите му е влошило допълнително демографската криза в страната. Путин призова руснаците да се ваксинират, като изрази надежда страната да развие стаден имунитет още през есента.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани