Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С мащабни учения в Крим – Русия тества готовността на въоръжените си сили

[post-views]
Внезапна проверка на бойната готовност на руската армия

Руската армия започна мащабни военни учения в района на Кримския полуостров, предадоха световните осведомителни агенции. Маневрите са част от обявената от министъра на отбраната Сергей Шойгу проверка на бойната готовност на Военноморските и Сухопътнитете сили на Руската федерация.

В ученията участват над 10 хиляди военнослужещи с десетки единици бойна техника, включително  40 кораба, предаде руската информационна агенция Интерфакс.

Маневрите наблюдава лично руският военен министър Сергей Шойгу, който е прелетял с хеликоптер над районите с бойци и техника, се казва в съобщение на руското Министерство на отбраната.

Поредната демонстрация на сила в района на Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 г., е част от мащабното струпване на войски и техника от страна на Москва по западните й граници. То беше посрещнато с безпокойство както в Киев така и редица западни столица, включително НАТО.

Маневрите се провеждат на фона на подновеното насилие в Източна Украйна между украинската армия и проруските сепаратисти, които имат реална опасност да прераснат в нов мащабен конфликт.

Междувременно от Кремъл обявиха, че президентът Владимир Путин е уведомен за поканата на украинския му колега да се срещнат, но за сега не взел решение дали да му отговори.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани