Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Смесената двойка Мариела Костадинова и Теодор Великов залага на сигурни елементи на Световната купа по Акробатика, която започва в петък

[post-views]
Смесената двойка Мариела Костадинова и Теодор Великов залага на сигурни елементи на Световната купа по Акробатика, която започва в петък

Доста сме се развили, особено след ситуацията с Covid-19. Донякъде имахме достатъчно време да се подготвим, но и не съвсем, защото залите доста дълго време бяха затворени. Трудно е за всички, не само за нас. Когато залите не работят, ние няма къде да тренираме. Сега за тази световна купа, искаме да си изиграем съчетанията добре. Искаме треньорите да са доволни от нас. Искаме просто да сме удовлетворени от това, което ще постигнем“, това заяви след края на официалната подиум тренировка Мариела Костадинова. Шампионката от младежките олимпийски игри заедно с партньора си Теодор Великов ще представят България в категорията смесени двойки на световната купа по акробатика, която започва утре в „Асикс Арена“.

„През тази една година се подготвяхме по парковете, подготвяхме се по къщите. Когато отвориха залите и стана възможно да тренираме, започнахме там да се подготвяме. Имаше период, в който само спортисти над 18 години можеха да тренират в залите. Хубавото за нас беше, че Мариела ги навърши миналата година и нямахме проблем. Събрахме се, с наши усилия и с усилията на нашите треньори се подготвихме за това състезание. Готови сме. Конкуренцията ни е доста силна, но ще се справим. Заложили сме на артистичност. Ние сме силни в това. Всички казват, че изглеждаме доста добре като вид. За съжаление на това състезание няма да има публика, но ние ще играем за всички, които ще ни гледат он- лайн, за всички, които ще ни гледат по телевизията. Ще играем за нашите родители, за нашите треньори, за всички пред екраните. Знаем, че доста хора ще ни подкрепят. Съчетанията ни са усложнени. Не сме заложили на елементите с най-високата трудност. Заложили сме  на чисти и сигурни елементи. В нашият спорт дори да правиш много сложни елементи, при едно закъсване от първото място можеш да отидеш на последно. За това сме заложили на сигурни елементи. Дори и да сбъркаме няма да понесем големи наказания. За световното първенство може би ще увеличим трудността, но това ще по преценка на нашия треньор“, допълни Теодор Великов.

Световната купа започва утре в 10.00 часа. Освен със смесената двойка България ще има представители и във вида женска тройка. Анна Янкова, Йоанна Джунева и Антоанета Манасиева. И двата вида ще представят в първия ден темповата си комбинация.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани