Информационен център на Министерство на oтбраната

Продължава издирването на подводницата ,,Нангала“ край остров Бали

Откриха индонезийската подводница на дъното, разбита на три, няма оцелели

Подновиха издирването на изчезналата в морето край индонезийския остров Бали подводница „Нангала”. Общо 21 кораба са изпратени в района на операцията, включително океанографски.

В издирването ще се включат кораби на Малайзия и Сингапур. Очаква се американската армия да изпрати авиоекип, за да открие изчезнала подводница с 53-ма моряци, съобщи говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Според предварителните оценки тя вероятно се намира на разстояние около 90 км от северното крайбрежие на Бали. Командващият индонезийския флот заяви, че подводницата има достатъчно кислород за 72 часа след прекъсването на електрозахранването. Според изчисления кислородът ще стигне до 15 часа в събота.  По рано индонизийските власти съобщиха, че разливът на петрол, открит близо до мястото за гмуркане на изчезналата подводница, може да означава повреда на резервоара за гориво или сигнал, изпратен от екипажа. Регионът, където подводницата е изпратила сигнала за последен път преди да изчезне, е достигнал дълбочина от 600 до 700 метра. Подводницата ,,Нангала“, която е германското производство от 1981 г. може да се гмурка на максимална дълбочина от 250 метра. Припомняме, че дизеловата подводница изчезна в сряда, при  учения с изстрелвания на торпеда в Балийско море.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top