Информационен център на Министерство на oтбраната

Мирни военни игри започват в Националния военен университет “Васил Левски”

Мирни военни игри започват в Националния военен университет "Васил Левски"

Мирни военни игри започват в НВУ “Васил Левски”, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

Двудневните занятия с военно-приложни игри ще се състоят на 28 и 29 април, в чест на 6 май – Деня на храбростта и Българската армия.

Общо 68 курсанти от всички курсове и от почти всички военни специализации в двата факултета на Военния университет ще участват в Годишната военна игра. Отборите ще бъдат четири, като във всеки от тях ще има по 17 курсанти.

Целта е бъдещите офицери да покажат на практика това, което са научили до момента. Военно-приложното състезание ще постави момчетата и момичетата в максимално близка до реалните условия тактическа обстановка, за да проверят своите професионални, лидерски качества и умения.

На 17 учебни центъра ще бъдат проведени игрите- отборно или индивидуално. Курсантите ще трябва да преодоляват препятствия, да изпращат криптирани съобщения, да хвърлят пластини по мишени, да сглобяват част от верига на МТ-ЛБ, да минират участък, да разкодират кодограма. Ще има задача, която е спасителна мисия, преодоляване на заразена с бойни отровни вещества местност, стрелба с пистолет “Макаров” и автомат “Калашников”.

Предвиден е и поход до полигона в село Беляковец, където курсантите от военните специализации, свързани с логистиката, ще месят хляб и ще приготвят храна в полевите кухни.

Източник: bta.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top