Информационен център на Министерство на oтбраната

Обявени са 148 вакантни длъжности във ВМС за доброволния резерв

Обявени са 148 вакантни длъжности във ВМС за доброволния резерв

Със заповед на министъра на отбраната са обявени 148 вакантни длъжности във военни формирования от Военноморските сили (ВМС) за приемане на служба в доброволния резерв чрез провеждане на конкурс. Длъжностите са за военни формирования на територията на областите Варна и Бургас.

Сред изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите за участие в конкурсите, са: да са пълнолетни граждани на Република България и да нямат друго гражданство; да са годни и психологически пригодни за служба в доброволния резерв; да притежават образование, съответстващо на изискванията на длъжността; да не са осъждани и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение”; към датата на сключване на договора за служба в доброволния резерв да им остават не по-малко от две години до навършване на пределна възраст за служба в доброволния резерв и др.

Кандидатите могат да заявят до три длъжности, включително в различни военни формирования. Списък на длъжностите може да видите на сайта на Министерството на отбраната.

Срокът за подаване на документи за кандидатстване за служба в доброволния резерв е до 9 юли 2021 г., чрез структурите на Централно военно окръжие по постоянен адрес.

Конкурсът ще се проведе по документи и събеседване по места и график, определени със заповед на командира на ВМС, в периода от 9 до 13 август 2021 г.

Източник: mod.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top