Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Америка във възход“ – Байдън представи амбициозния инвестиционен план

[post-views]
САЩ с намерения за нови санкции срещу Русия

Президентът на САЩ Джо Байдън представи инвестиционния си план, който анализатори определят като най-мащабния от десетилетия насам. В първата си реч пред двете камари на Конгреса, произнесена в навечерието на първите 100 дни от встъпването му в длъжност, Байдън призова конгресмените да го подкрепят, за да върнат възхода на  Америка.

По традиция президентите на САЩ дават отчет пред двете камери на Конгреса за постигнатото в първите им 100 дни на служба и очертават плановете си за остатъка от мандата. Очаквано в речта си Байдън акцентира върху постигнато до този момент в битката с пандемията от Ковид-19 и успешно протичащата ваксинация в страната. Акцент в изказването му бяха плановете за социални и икономически реформи чрез държавни инвестиции за близо 4 трилиона долара. Средствата са предназначени за подобряването на живота на хиляди американски семейства, за образование, както и мащабни инфраструктурни проекти, тясно обвързани с развитието на зелената енергия.

Джо Байдън – президент на САЩ:

„С този план за американските семейства, хората ще могат се възползват до 12 седмици планетен отпуск или болничен. Никой не трябва избира между работата си и заплата си и това да може да се грижи за любимите си хора.“

Колкото и да са оптимисти, идеите на Байдън не се радват на пълна политическа подкрепа. Много републиканци вече се обявиха против надуването на бюджета. Наред с ваксинацията и плановете за икономическо възстановяван, в речта си Бадйън засегна и външно политически въпроси, като възхода на Китай и обтегнати отношения с Русия. В контраст с предшественика си Доналд Тръмп Байдън заяви, че ще търси подкрепата на традиционните партньори на САЩ, за справяне с оръжейните ядрени програми на Иран и  Северна Корея.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани