Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Осем венецуелски войници бяха убити в сблъсъци с незаконни въоръжени групи по границата с Колумбия

[post-views]
90 на сто от военните готови да изоставят Мадуро

Венецуелският министър на отбраната Владимир Падрино заяви днес, че осем войници са били убити в продължаващите сблъсъци между армията и незаконни въоръжени групи по границата с Колумбия, предаде Ройтерс.

В кратко съобщение на уебсайта на министерството Падрино изреди имената на осемте войници, но не уточни как са загинали. В понеделник той заяви, че въоръжените сили на Венецуела са понесли загуби в жива сила в боеве по границата през последните три денонощия, но не уточни броя на убитите и ранените. По-рано днес командващият сухопътните войски генерал Доминго Ернандес написа в Туитър, че четирима сержанти са били убити на бойното поле, сражавайки се „за защита на отечеството“. Той не посочи кога, къде и при какви обстоятелства те са загинали.

Боевете избухнаха в граничните райони на западния венецуелски щат Апуре в края на март, принуждавайки хиляди цивилни да избягат в Колумбия, според правозащитни групи.

Властите не уточняват срещу кои въоръжени групи се водят боевете, но опозицията отдавна обвинява президента Николас Мадуро, че е дал убежище на членове на колумбийски бунтовнически групи, отбелязва агенцията.

Източник: БТА/

Най-ново

Единична публикация

Избрани