Информационен център на Министерство на oтбраната

Във ВВМУ разработиха проект на окололунна станция

Във ВВМУ разработиха проект на окололунна станция

Студентите от Студентското космическо общество се представиха блестящо на заключителната международна конференция Simulation Exploration Experience, която се ръководи от специалисти от НАСА.

В конференцията участваха студентски екипи от Бразилия, България, Великобритания, Германия, Италия, Канада, Ливан, САЩ, Франция и Япония. Студентските екипи цяла година разработват компютърни симулации на обекти на Луната, като използват софтуер, предоставен от НАСА, съобщават от ВВМУ..

Студентите на Морско училище разработиха проект на космическа станция, намираща се на окололунна орбита и на лунна база. Дизайнът на окололунната станция и на лунната база на екипа на ВВМУ беше най-сложен от инженерна гледна точка, а компютърната симулация на движението на космическите апарати между лунната база и окололунната станция беше най-добре разработената и представена симулация.

Ръководител на студентския екип е асистент Евгени Андреев от катедра „Информационни и комуникационни технологии“ на ВВМУ. Студентите Обретен Обретенов (ИКТ), Доротея Борисова (ИКТ) и Асен Асенов (КММ) разработиха дизайна на окололунната станция и на лунната база. Кулминацията на конференцията беше представянето на компютърни симулации, разработени с професионален софтуер, предоставен от НАСА. Студентите Давид Макаров (ИКТ) и Димитър Димитров („Киберсигурност“) работиха по програмирането на компютърната симулация на полети на космически апарати. Давид Макаров от втори курс, спец. ИКТ, представи на конференцията компютърната симулация на космическите апарати, излитащи от лунна база към космическа станция на окололунна орбита.

Източник: otbrana.com/  

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top