Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Морските командоси атакуват от небето

[post-views]
Морските командоси атакуват от небето
По време на скоковете военнослужещите усъвършенстваха подготовката си за действие с нови парашутни системи
Фото ВМС

Морският специален разузнавателен отряд проведе дневни парашутни скокове в района на летище Балчик в периода от 12 до 23 април, собщиха от Военноморските сили. Скоковете бяха извършени от самолет C-27J „Спартан” от 16-а Транспортна авиационна група от състава на ВВС при спазване на заповяданите противоепидемични мерки.

Изпълнени бяха общо около 450 скока в диапазона от 400 до 4000 м. Част от скоковете се извършиха при сложни метеорологични условия, с което личният състав повиши натренираността и увереността си за адекватни действия във въздуха и при приземяване в усложнена обстановка.

Военнослужещи изпълниха своите първи опознавателни скокове с парашутни системи за принудително и за ръчно разтваряне, за което бяха поздравени с традиционния парашутистки ритуал „Ритник”.
Основните цели на тренировката бяха да се усъвършенства организацията за планиране и ръководство на парашутната дейност във ВМС, да се усвоят нови парашутни системи и да се провери подготовката на парашутистите за осъществяване на групов доцелен парашутен скок. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани