Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военни игри започват в НВУ „В. Левски”

[post-views]
Военни игри започват в НВУ „В. Левски”

Мирни военни игри започнаха в НВУ „Васил Левски”, съобщи БТА. Двудневните занятия с военноприложен характер, които се провеждат днес и утре, са в чест на 6 май – Денят на храбростта и Празник на Българската армия.
Военноприложното състезание ще постави момчетата и момичетата в максимално близка до реалните условия тактическа обстановка, за да проверят своите професионални, лидерски качества и умения. Общо 68 курсанти от всички курсове и от почти всички военни специализации в двата факултета на Военния университет ще участват в атрактивната учебна проява. Отборите ще бъдат четири, като във всеки от тях ще има по 17 курсанти. Целта е бъдещите офицери да покажат на практика това, което са научили до момента.

На 17 учебни центъра ще бъдат проведени игрите – отборно или индивидуално. Курсантите ще трябва да преодоляват препятствия, да изпращат криптирани съобщения, да хвърлят пластини по мишени, да сглобяват част от верига на МТ-ЛБ, да минират участък, да разкодират кодограма. Ще има задача, която е спасителна мисия, преодоляване на заразена с бойни отровни вещества местност, стрелба с пистолет „Макаров” и автомат „Калашников”. Предвиден е и поход до полигона в с. Беляковец, където курсантите от военните специализации, свързани с логистиката, ще месят хляб и ще приготвят храна в полевите кухни. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани