Информационен център на Министерство на oтбраната

Татяна Воложанина спечели селекцията за национален отбор

Татяна Воложанина поведе в класирането за многобоя на Купа "София"

Татяна Воложанина от клуб “Левски Илиана” спечели първото място в многобоя на провелата се селекция за национален отбор – жени индивидуално (основен и разширен състав). Воложанина събра сбор от 95.350 т., втора се класира Ева Брезалиева от клуб “Олимпия” Бургас с 93.150 точки, а трета се класира Стилияна Николова от клуб “Етър” Велико Търново със сбор от 90.884 т.

Топ осем допълниха София Иванова “Левски Илиана” , Леонор Божанова от клуб “Левски”, Лъчезара Пекова също от клуб “Левски”, Радина Томова от клуб “Локомотив” и Валерия Ватова от клуб “Тракия” Пловдив.

В селекцията участваха 21 гимнастички, а съставът на националния отбор – основен и разширен, ще бъде предложен на управителния съвет от главния мениджър Бранимира Маркова след края на световната купа в Баку и след приключване на Държавното първенство при жените за категория “А” .

В рамките на селекцията своите композиции изиграха Боряна Калейн и Катрин Тасева и ансамбъл – жени като последна проверка преди да заминат за Баку за участие в Световната купа от 7-ми до 9-ти май.

Демонстративно играха вторият състав на ансамбъл – жени и ансамбъл-девойки.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top