Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Левски Лукойл взе първия мач от полуфиналната серия с Балкан

[post-views]

Левски Лукойл спечели с 80:70 срещу Балкан и поведе с 1:0 победи в полуфиналния плейоф от Националната баскетболна лига за мъже.

Двубоят в зала „Универсиада“ започна по-добре за тима на Левски Лукойл, който поведе с 16:9 след кош на Чавдар Костов. Балкан обаче започна да стреля много добре от тройката и до края на първата четвъртина успя да поведе с 22:21.

Във втория период Левски Лукойл поведе със серия от 11:0 точки, която доведе резултата от 21:24 до 32:24. На почивката баскетболистите на треньора Константин Папазов се оттеглиха с преднина от 43:31 на почивката. След това Балкан постигна 16 поредни точки и поведе с 47:43, а след половин час водеха в резултата с 54:51.

Обратите в мача продължиха и в последната четвърт. Венцислав Петков вкара 9 точки за Левски Лукойл в началните минути и столичани дръпнаха с 65:56, което накара старши треньора Йовица Арсич да поиска прекъсване. Това даде резултат и гостите от Ботевград стопиха пасива си до 4 точки при 65:61.

Забивка наиграчите на „сините“ Кийт Бенсън и кош след борба в нападение на Йордан Минчев доведоха резултата до 72:63 в полза на столичани 100 секунди преди края, а след това подпечатаха победата си.

За Левски Лукойл най-резултатни в мача бяха Христо Захариев и Кийт Бенсън с по 14 точки. Данило Тасич вкара 13 точки, а с 12 завърши Венцислав Петков.

За Балкан Давонтей Джордан и Божидар Аврамов реализираха по 14 точки, докато Димитър Димитров вкара 11.

Втората среща от серията е на 6 май от 19:00 часа, отново в зала „Универсиада“. Играе се до 3 победи от 5 мача.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани