Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лудогорец победи Берое и спечели десета поредна титла

[post-views]

Лудогорец стана шампион на България за десети пореден път. “Орлите” победиха с 3:1 Берое в мач от първия кръг на първата шестица на efbet Лига и така вече са недостижими на върха в класирането. Така Лудогорец подобри постижението на ЦСКА от девет титли спечелени в периода 1954 – 1962 година. Десета титла на своята лична сметка записа и капитанът на „орлите“ Светослав Дяков

Кирил Десподов, Доминик Янков и Клаудиу Кешерю бяха точни за шампионите, докато за гостите вкара Гаюс Макута от дузпа. Срещата бе белязана и от друго историческо събитие – за първи път в родния футбол ВАР призна гол, първоначално отменен от съдиите, а също така и за първи път 11-метров наказателен удар бе отсъден след видео повторение.

Още във втората минута се стигна до спорно решение. Кирил Десподов получи топката в наказателното поле и стреля. Кълбото се отклони в ръката на Теди Мезаг, но арбитърът не отсъди нищо. Консултациите със съдиите с арбитрите, които следят видео повторенията също не сигнализираха за нищо. Така се стигна до 29-ата минута. Тогава Кирил Десподов бе изведен на позиция сам срещу вратаря и след като го преодоля прати топката във вратата.

Първоначално страничният рефер вдигна засада, но след консултация с ВАР голът бе зачетен.

Скоро след това отново ВАР трябваше да взима важно решение. Топката стигна до Алиун Фал в наказателното поле, но се отклони в ръката на Оливие Вердон. От апаратната посъветваха главния съдия Драгомир Драганов да погледне ситуацията на екрана в близост до терена и след като го направи той посочи дузпа. Зад топката застана Гаюс Макута, който и реализира за 1:1.

Постепенно играта се изравни, но към края на мача Лудогорец отново вдигна оборотите и в крайна сметка стигна до успех. Контраатака в 79-ата минута позволи на Жордан Икоко да намери в наказателното поле Доминик Янков, който успя да стреля точно за 2:1. До крайното 3:1 се стигна след на Десподов към Кешерю.

С успеха Лудогорец заслужено отпразнува десетата си поредна си шампионска титла.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани