Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Манчестър Сити победи ПСЖ и се класира на исторически финал в Шампионската лига

[post-views]
Пари Сен Жермен – Манчестър Сити   1 : 2

Манчестър Сити е първият финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига. Англичаните спечелиха и реванша с Пари Сен Жермен от 1/2-финалите, този път с 2:0 и с общ резултат 4:1 си гарантираха място в сблъсъка за трофея

Английският Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига на 29 май в Истанбул, след като победи и в реванша на свой терен френския ПСЖ с 2:0. Първата среща приключи също в полза на англичаните – 2:1. Мачът се игра на заледен терен след паднала градушка в Манчестър. Големият герой на вечерта на „Етихад“ бе Рияд Марез, който отбеляза и двата гола за успеха на своя тим в 11-ата и 63-ата минута. Така „Гражданите“ за пръв път в историята си ще играят на финал в най-престижния турнир на УЕФА. Тимът стана 42-ият отбор, който ще играе на финала в турнира и трети новак на тази фаза в трети пореден сезон. В 7-ата минута с помощта на ВАР бе отменена дузпа в полза на гостите, защото се оказа, че Зинченко не е играл с ръка, а с рамо в наказателното поле на Сити. В 11-ата минута бърза атака на домакините завърши с гол. От вратаря Едерсон топката бе поета от Зинченко, който намери Де Бройне, неговият удар бе блокиран, но топката отиде у Рияд Марез, който я прати под плонжа на Кейлор Навас за 1:0. След почивката манчестърци дочакаха възможността да вкарат втори гол при контра. Фодън намери на чиста позиция Марез и алжирецът не сгреши, вкарвайки втория си гол в мача в 63-ата минута. Шест минути по-късно Анхел ди Мария не сдържа нервите си и настъпи умишлено Фернандиньо, което костваше директен червен картон за аржентинеца от ПСЖ. Така Манчестър Сити вече чака победителя от другия полуфинален реванш  тази вечер между Челси и Реал Мадрид. Първата среща завърши при равенство 1:1 .

След мача двама от футболистите на ПСЖ – Марко Верати и Андер Ерера се оплакаха, че съдията Бьорн Кайперс ги е напсувал по време на мача и не приемат подобно отношение. „За такова поведение играч се наказва за 10 мача“, заяви Верати и бе категоричен, че за загубата на ПСЖ е виновен рефера.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани